Tielman Psychologenpraktijk

Psycholoog Amsterdam-West en Online

bg

Coaching en persoonlijke groei

Coaching is een breed en inmiddels bekend begrip. Maar wat valt daar nu onder en wanneer kies je voor coaching en hoe onderscheid dit zich van therapie?

Coaching is een vorm van ondersteuning, waarbij je een aantal eigen doelen hebt geformuleerd die je graag wilt behalen. Je hebt behoefte om je ergens in te ontwikkelen. Dit kan zijn op het gebied van werk (denk bijvoorbeeld aan een andere baan, minder stress, meer assertiviteit op de werkvloer) of privé (denk bijvoorbeeld aan beter voor jezelf zorgen, werken aan je liefdesleven, meer leven vanuit je eigen kernwaarden).

Er hoeft bij coaching niet een specifieke (psychische) klacht aan ten grondslag te liggen zoals dat bij therapie vaak wel het geval is.In een coachingstraject starten we dan ook met het bespreken op welk vlak je graag wilt groeien, vooruit wilt gaan. En als je dat nog niet precies weet, dan zoeken we dat eerst uit.

Het voordeel van coaching bij mij als psycholoog is wel, dat wanneer je ergens op vastloopt, we een laagje dieper kunnen kijken waar dat mogelijk mee te maken heeft. Zodat je daarna alsnog in beweging komt en je aan je gekozen doelen kan werken. Ik kan je dus ondersteunen om de coaching concreet maken, en je helpen met tools om ook daadwerkelijk in beweging te komen, en je doelen te behalen.

Specifiek benoem ik hier ook de relatiecoaching. Ik begeleid ook mensen in hun zoektocht naar een leuke partner en het datingsproces. Of wanneer je bijvoorbeeld in een prille relatie zit en je kunt ondersteuning gebruiken om de juiste stappen te zetten. En te groeien naar een volwaardige relatie.

Maak nu een afspraak om via coaching aan jouw persoonlijke groei te werken


Tags: persoonlijke groei, coaching, psycholoog, amsterdam west, amstelveen

Psycholoog Sonja Tielman in Amsterdam West en in Amstelveen

Sonja Tielman

  • Ervaren psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen