Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Ondersteuning bij trauma verwerking

Wanneer je een heftige negatieve gebeurtenis in je leven meemaakt kan dit een grote impact op je hebben en een trauma vormen. Je hebt dan na een maand nog steeds last van een verhoogde spanning, veel angst en herbelevingen aan de traumatische gebeurtenis. Dat wil zeggen, je ervaart mogelijk flashbacks, nachtmerries of hebt last van pijnlijke herinneringen die zich aan je opdringen.

Het liefst vermijd je alles wat je doet herinneren aan het trauma. Anders ervaar je namelijk te veel negatieve emoties zoals; angst, woede, schaamte of schuld. Ook kan het zijn dat je meer onrust en spanning ervaart, mogelijk voel je je constant op je hoede, ben je waakzaam en of prikkelbaar, slaap je slechter en is het moeilijk om je te concentreren. Het kan ook zijn dat je minder plezier ervaart aan dingen die je normaliter wel leuk vond.

Tot slot kan het ook zijn dat je last hebt van dissociatie. Dit voelt voor de meeste mensen heel gek, hierbij voel je een vervreemding van je eigen lichaam of de omgeving.

In mijn sessies help ik je graag om weer klachtvrij te worden. We kunnen dit op verschillende manier doen, waaronder door de inzet van EMDR. Cliënten die deze therapievorm hebben ervaren zijn er erg positief over. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat alles wat je hebt meegemaakt zijn plek krijgt waar het hoort; in het verleden, zodat je in het hier en nu geen last meer hebt van dat geen wat jou is overkomen.

Wil je er meer van weten, neem dan contact op of maak dan een afspraak zodat ik kan uitleggen wat EMDR voor jou kan betekenen en hoe het precies in zijn werk gaat.


Tags: traumaverwerking, therapie, emdr, amsterdam west

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen