Psychologenpraktijk Tielman

Psycholoog Amsterdam-West en Amstelveen

bg

Hulp bij motivatieproblemen en zingeving

Merk je dat je de motivatie niet meer kan opbrengen voor het geen wat je wilt? Je kan je dan ontzettend lui voelen. “ Ik heb gewoon een schop onder mijn kont nodig!” is wat veel mensen denken. We denken dat we gewoon wat meer discipline moeten opbrengen, maar als het zo simpel zou zijn dan had je het heus wel gedaan. Vaak is het complexer dan dat en is er meer aan de hand.

In mijn sessies help ik je graag door samen te onderzoeken waar jouw verlies van motivatie vandaan komt en wat jij nodig hebt om weer energiek en gedreven je leven aan te pakken!

Het kan echter ook zo zijn dat het probleem niet direct in het gebrek aan motivatie zelf schuilt, maar je je afvraagt waarvoor je het eigenlijk allemaal doet. Heb je wel een doel voor ogen dat je daadwerkelijk belangrijk vindt? We betreden dan het gebied van zingeving.

Zingeving

Heb je dat weleens, dat je jezelf opeens afvraagt wat de zin is van het leven en waarom je dingen doet die je doet en hoe je gekomen bent waar je nu bent? En dat je jezelf de vraag stelt wat je eige-lijk nog meer in je mars hebt en hoe je je leven interessanter en zinvoller kan maken?

Richting in het leven

Velen van ons vliegen door het leven zonder een precieze richting te hebben. En natuurlijk is dat hartstikke spannend! Maar toch hebben we dat gevoel van ‘wat wil ik nou echt met mijn leven’ en ‘wat wil ik dat over mij gezegd wordt op het moment dat ik er niet meer ben?’ ‘Wat is mijn doel hier op aarde?’ Ik help jou graag bij het vinden van jouw authentieke ‘ik’ en jouw missie hier op aarde.

In mijn sessies leer je...

  • Jezelf opnieuw ontdekken, waarbij je kennis maakt met je nieuwe, toekomstige 'ik';
  • Contact te maken met je innerlijke aansturing;
  • Te ontdekken waar je voor staat;
  • Wat jouw persoonlijke lifestyle is;
  • Hoe je - indien jouw nieuwe 'ik' bevalt- met behulp van een plan van aanpak - je nieuwe ‘ik’ kunt worden en je ouwe ‘ik’ loslaat.

Neem gerust contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak


Tags: gebrek aan motivatie, zingeving, doel in het leven, waarom, therapie, amsterdam west

Psycholoog Sonja Tielman in Amsterdam West en in Amstelveen

Sonja Tielman

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen