Tielman Psychologenpraktijk

Psycholoog Amsterdam-West en Online

bg

Uitdagingen van verschillende levensfases

Dertigers dillemma

Ineens moet je na gaan denken over allemaal belangrijke besluiten die van invloed zijn voor de rest van je leven: wil ik wel of niet een kind? Zo ja, wanneer is dan het juiste moment? Moet ik wachten tot alles stabiel is, de juiste baan, genoeg geld, de liefde van mijn leven? Maar wat nou als ik geen relatie heb en toch een kind wil? Of wel de liefde van mijn leven heb gevonden maar nog ongelukkig ben met mijn baan? Keuzes maken is op zichzelf al moeilijk, maar ook als keuzes gemaakt zijn gaat het niet altijd van een leien dakje. Voor alles omtrent belangrijke levensvragen die je tegen komt in je dertig jaren kan ik je helpen bij het maken van die keuzes en begeleiden bij eventuele moeilijkheden.

Midlife crisis

Veel mensen staan op enig moment in hun leven ineens stil bij het leven. Dan kijk je achterom en denkt: “was ik dat?”, “deed ik dat?”, “waarom?” en “waarom en hoe ben ik eigenlijk hier beland?” Niet dat het leven dat je nu leidt verkeerd is, verre van. En zeker ‘op papier’ kun je het dik voor mekaar hebben. En toch is het onaf, niet vervullend. Hoe kan dat? En wat doe je eraan?

Bijna iedereen suist door het leven zonder precies richting te hebben. Dat is ook wat er zo leuk aan is. Het vervelende is dat de meeste mensen zich nooit de vraag stellen wat ze nu precies willen. Dat je hier bent zegt al dat je het leven niet aan je voorbij wilt laten gaan. Misschien voelt dat nu niet zo, maar het is een bijzonder positieve instelling. Ik help je graag de vragen te stellen en jezelf opnieuw te ontdekken. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met mij op.


Tags: levensfase, ouder worden, midlife crisis, psycholoog, amsterdam west, amstelveen

Psycholoog Sonja Tielman in Amsterdam West en in Amstelveen

Sonja Tielman

  • Ervaren psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen