Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Relatietherapie in Amsterdam West

Door de jaren heen kunnen mensen veranderen en uit elkaar groeien. Door studies, drukke banen en de komst van kinderen verlies je elkaar wellicht uit het oog. Praktische levenszaken nemen de plek in van de romantiek en je bent al lang blij als je een avondje met je tablet op de bank kunt hangen in plaats van weer de deur uit te gaan. Zelfs al is het voor een romantisch etentje of een bioscoopje. Ken je dat?

Er ontstaan vaak wrijvingen, irritaties, verlies in vertrouwen, teleurstellingen, verdriet en angst. Op het moment dat deze gevoelens een rol gaan spelen, zal het vaak alleen maar verder escaleren en gaan veel stellen uit elkaar. Met alle gevolgen van dien.

Wacht niet langer, maar zet de stap

Als je dit leest en opzoek bent naar een relatietherapeut in Amsterdam West, ben je waarschijnlijk voor je gevoel de wanhoop nabij. Veel stellen zoeken een therapeut namelijk pas als laatste redmiddel, als blijkt dat jullie het écht niet zelf kunnen. Gevoelens van wanhoop, onmacht, teleurstelling en onzekerheid vieren hoogtij.
Maar aan de andere kant... je bent hier. Er is iets dat nog steeds de moeite waard blijft; jullie zijn nog steeds bij elkaar, hoe moeilijk, zwaar of (soms) vervelend ook. En dat biedt perspectief.

Veel stellen geven aan eigenlijk veel te lang te hebben gewacht – ‘Goh, hadden we dit maar een half jaar eerder gedaan!’. Ik kan me goed voorstellen dat je het zo lang mogelijk uitstelt; het is ook eng, moeilijk en voelt misschien raar om zo je hele hebben en houden met een relatiedeskundige te bespreken. Maar het is echt honderd keer beter om snel je verhaal te doen en snel aan de slag te gaan met relatietherapie. Net als met alles geldt voor je relatie: hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker we jullie kunnen helpen.

Wat is de rol van relatietherapie?

Om er voor te zorgen dat je elkaar weer ziet zoals vroeger, tijdens die eerste dates en elkaar weer leert waarderen en lief hebben, is er relatietherapie ontwikkeld. Tijdens onze sessie krijg je weer die boost waar je al maanden naar op zoek bent, maar die je samen niet kon vinden. Ik help jullie in dit zoekproces om met elkaar te verbinden.

In deze sessies leer je

  • Meer inzicht te krijgen in jezelf en de ander: wat ieders persoonlijke behoeften en belemmeringen zijn en hoe daarmee om te gaan;
  • Wat je valkuilen zijn voor ruzies en hoe je deze kan voorkomen;
  • Hoe je veiligheid kan creëren om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken;
  • Hoe je weer begrip en compassie voor elkaar leert opbrengen terwijl je ook jezelf kunt blijven;
  • Hoe je in bepaalde situaties kunt reageren met als doel de relatie in stand te houden (effectieve communicatie vaardigheden).

Een helpende hand voor relaties

Neem voor hulp bij relatieproblemen dus gerust vrijblijvend contact met mij op. Jullie zijn in mijn praktijk van harte welkom en kunnen bovendien al op korte termijn terecht.


Tags: relatietherapie amsterdam, relatieproblemen, ontrouw, scheiden of samenblijven, liefde, hoop

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen