Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Hechtingsproblematiek

Wil je dat de liefde vanzelf gaat en heb je geen zin om spelletjes te spelen? Val je elke keer weer voor dezelfde 'foute' types? Moeite met het loslaten van je ex? Merk je dat je vertrouwen in jezelf en de liefde steeds minder wordt? Zonde! Want de liefde is iets moois om van te genieten! Herstel je vertrouwen zodat je jezelf weer voluit durft te geven en liefde kan ontvangen.

Samen gaan we na wat jouw belemmeringen zijn en welk onbewuste patronen je wellicht blokkeren om onbevangen lief te hebben. Hoe je in de liefde bent, wat als liefde voor je voelt, tot wie je je aangetrokken voelt en hoe jij je gedraagt is allemaal gebaseerd op onze jeugd en hoe we we ons aan onze ouders hebben gehecht. Dit zijn immers de eerste mensen waarvan we zijn gaan houden. De manier waarop we ons aan onze ouders hechten noemen we een hechtingsstijl. Deze hechtingsstijl is dus een soort blauwdruk voor hoe jij lief hebt.

Een hechtingsstijl kan veilige of onveilig zijn. Een onveilige hechtingsstijl zorgt vaak later voor moeilijkheden op het liefdesfront. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld bindingsangst of verlatingsangst, maar het kan zich ook op andere manieren uiten. Samen zullen we daarom kijken naar jouw hechting en welke blauwdruk er vanuit jouw jeugd is ontstaan over de liefde. Daarnaast kijken we ook zeker naar het ‘nu’ en help ik je graag met concrete en praktische (communicatie) adviezen bij het daten en de start van een relatie.

Kunnen vertrouwen op verbinding en liefde

Wanneer je bij jezelf de moeilijkheden rondom het thema veilige hechting herkent, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor vragen over mijn hulp of het maken van een afspraak. Je bent van harte welkom.

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen