Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Over het traject bij Psycholoog Amsterdam West

Start en aanmelding

Het eerste contact begint meestal met een mailtje en/of belletje waarin we kennis maken met elkaar en jouw persoonlijke situatie, klacht of wens kort bespreken. Wanneer je een goed gevoel hebt over onze telefonische kennismaking, kan er een intake gesprek worden ingepland. Ik mail je een bevestiging van ons intake gesprek zodra de betaling binnen is. Tevens ontvang je voorafgaand aan het intakegesprek een aantal formulieren die voor je dossiervorming nodig zijn. Het is fijn als je deze formulieren invult en naar mij mailt voordat ons gesprek plaatsvindt. Op deze manier kunnen wij ons beiden goed voorbereiden op onze eerste ontmoeting.

Het intake gesprek

Het eerste gesprek duurt 75 min. Zo hebben wij alle tijd om dieper op je vraag in te gaan en hebben we ruim de tijd om kennis te maken met elkaar en krijg je een goede indruk van mijn manier van werken. Ik kan je meer uitleggen over het behandelplan. Als je vertrouwen hebt in mij en het behandelplan hebt kunnen we besluiten om het behandeltraject te starten en plannen we de vervolgsessies in.

Behandeltraject

Kijk voor meer informatie over de inhoud van het behandeltraject op de pagina in drie stappen onder het kopje ‘therapie’. Het behandeltraject bestaat uit 12 sessies.

Frequentie en duur

Het intakegesprek duurt 75 min om elkaar goed te leren kennen en de hulpvraag duidelijk in beeld te brengen. Daarna duren de sessies ieder 45 minuten. Er zullen na het intakegesprek 12 sessies plaatsvinden. Meer uitleg over de opzet van het behandeltraject vind je op de pagina ‘in drie stappen’.

Qua frequentie zien we elkaar om de week. Het is verstandig om de afspraken een aantal weken vooruit en op een vaste dag en tijd af te spreken mits de agenda’s dat toe laten.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen