Tielman Psychologenpraktijk

Psycholoog Amsterdam-West en Online

bg

Een traject bij Psycholoog Amsterdam

Start en aanmelding

Het eerste contact begint meestal met een mailtje en/of belletje waarin we kennis maken met elkaar en jouw persoonlijke situatie, klacht of wens kort bespreken. Doordat ik vanwege de gesprekken met cliënten de telefoon vaak niet direct kan opnemen, is een bericht via de e-mail of via het contactformulier dan het meest praktisch. Uiteraard kunnen we naar aanleiding van dit bericht ook even telefonisch contact hebben voordat we ons intakegesprek inplannen. Wanneer het goed voelt, kunnen we vervolgens onze agenda erbij pakken om een datum te prikken waarop we daadwerkelijk samen aan de slag gaan. Voorafgaand aan deze eerste afspraak, de intake, kan het bovendien fijn zijn om je alvast goed voor te bereiden en bijvoorbeeld alles voor jezelf nogmaals helder op papier te zetten.

Het intake gesprek

We starten ons traject met een uitgebreide intake. Een belangrijk gesprek, waar we dus ook ruim de tijd voor nemen. In dit gesprek heb je de mogelijkheid kennis te maken en al je vragen te stellen. Vanuit mij zal ik aandacht besteden aan je klachten, je achtergrond en jouw persoonlijkheid. Dit geeft mij een goede eerst beeld. Over het algemeen kan ik na een dergelijk gesprek wel aangeven wat ik voor je kan betekenen.

In het geval van relatietherapie, gaat de aandacht in het intakegesprek naar het uitvragen van de dynamiek tussen beide partners. Daarnaast zal ik vragen naar de achtergrond van jullie relatie en wat jullie graag anders willen.

Behandeltraject

Als we een traject starten, zal ik met je bespreken wat het beste bij jou past. Ik pas het traject zoveel mogelijk aan op jouw wensen. Sommige mensen willen vooral hun verhaal doen en tot nieuwe inzichten komen. Anderen houden er liever een actieve stijl op na, en boeken vooruitgang door gerichte oefeningen te doen thuis of wat te lezen over hun klachten tussen de sessies door. Ik werk daarom ook niet met vastomlijnde protocollen, omdat ieder mens uniek is. Daarmee wordt het beste resultaat behaald door zoveel mogelijk aan te sluiten op jouw wensen en leerstijl.

Frequentie en duur

Het is voor ieder individu en voor iedere hulpvraag anders hoeveel sessies je nodig hebt. Daarom werk ik niet met vooraf afgesproken pakketten met een vast aantal sessies. Gemiddeld nemen mensen zo 6 à 10 sessies af. Maar dit is een gemiddelde, de één heeft aan 2 consulten genoeg en de ander voelt zich beter na 10 sessies.

Ook de frequentie is voor iedereen verschillend. Worstel je erg met je klachten, en voel je je daardoor instabiel, dan kan starten met wekelijkse sessies in het begin enorm ondersteunen. Maar is dit niet zo, dan kan een gesprek 1 x in de 2 weken voldoende zijn om de rode draad te behouden en verandering in gang te zetten.

In de eindfase spreken we vaak nog laag frequent af om te zorgen dat de verandering zich doorzet en om de kans op terugval te minimaliseren.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Psycholoog Sonja Tielman in Amsterdam West en in Amstelveen

Sonja Tielman

  • Ervaren psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen