Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Over het traject bij Psycholoog Amsterdam West

Start en aanmelding

Het eerste contact begint meestal met een mailtje en/of belletje waarin we kennis maken met elkaar en jouw persoonlijke situatie, klacht of wens kort bespreken. Wanneer je een goed gevoel hebt over onze telefonische kennismaking, kan er een intake gesprek worden ingepland. Ik mail je een bevestiging van ons intake gesprek zodra de betaling binnen is. Tevens ontvang je voorafgaand aan het intake gesprek een aantal formulieren die voor je dossiervorming nodig zijn. Het is fijn als je deze formulieren in vult en naar mij mailt voordat ons gesprek plaatsvindt. Op deze manier kunnen wij ons beiden goed voorbereiden op onze eerste ontmoeting.

Het intake gesprek

Het eerste gesprek duurt 1,5 uur. Zo hebben wij alle tijd om dieper op je vraag in te gaan en hebben we ruim de tijd om kennis te maken met elkaar en krijg je een goede indruk van mijn manier van werken. Tevens zullen we in het intakegesprek komen tot een passend behandelplan. In het behandelplan komen we o.a. tot een besluit over je behandeldoel, de focus en benadering van de behandeling, de frequentie van de afspraken en de duur van een sessie (45 of 90 min). Als je vertrouwen hebt in mij en het behandelplan kunnen we besluiten om het behandeltraject te starten en plannen we de vervolg sessies in.

Behandeltraject

Elke sessie bestaat uit een kort gesprek waar we eerst bespreken hoe het momenteel met je gaat. Als er dringende zaken zijn die onverwacht aandacht nodig hebben krijgen deze voorrang en anders gaan volgen we het behandelplan. Dit bestaat uit een stuk theorie en uitleg, onderzoek in jouw persoonlijke situatie en opdrachten om thuis aan te werken.

Frequentie en duur

Meestal is het van te voren koffiedik kijken hoe lang een behandeltraject gaat duren. Het is erg afhankelijk van wat we tegen komen in de gesprekken. Meestal starten we met 6 gesprekken waarna een evaluatie gesprek volgt om het verdere traject te bepalen. We kunnen gesprekken van een driekwartier of 1,5 uur inplannen.

Qua frequentie is het goed om in het begin gelijk spijkers met koppen te slaan en daarom elkaar op regelmatige basis te zien. Het is dan verstandig om wekelijks of om twee weken te plannen mits de agenda’s dat toe laten. In een later stadium kan er meer tijd er tussen de afspraken vallen. Tot slot kan je daarna bij mij terecht voor een ‘APK-tje’ een kleine maandelijkse of kwartaal check-up om samen door te lopen of je alles nog op de rit hebt.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen