Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Een traject in vier fases

Ik werk volgens de benadering van Appreciative Inquiry die uitgaat van 4 fases. Het behandel traject is in te delen in 4 fases. Discovery, Dreaming, Designing en Delivering.

Intake & Discovery fase:

Het begint allemaal met bewustwording. Om op een dieper niveau bewustwording te creëren is het nodig om je eigen persoonlijkheid en gedrag in beeld te brengen doormiddel van onderzoek. Samen nemen we je situatie nauw onder de loep, we zullen kijken naar bijvoorbeeld; je gedrag, je houding, je emoties, je overtuigingen en je mogelijke klachten. ”Know thy Self" is waar het om draait in deze fase!

Dreaming fase:

Samen onderzoeken we hoe je droom er concreet uitziet als je wensen uitkomen. Dit is noodzakelijk om naar een duidelijk en realistische haalbaar doel toe te kunnen werken en de motivatie hoog te houden.

Designing fase:

Nu komen we in de fase waarin we een concreet actieplan gaan ontwerpen. Het actieplan bestaat uit een handleiding van stapsgewijze acties om het behandeldoel te behalen.

Delivering fase:

Tijd voor een actie! Stap voor stap kun je het actieplan uit gaan voeren. Na elke stap en behaald resultaat evalueren we hoe het ging, wat er goed of fout ging en waarom en of we nog steeds op schema zijn. Wanneer we zeker weten dat je doel behaalt is maken we een preventie terug val plan. Dit is een plan waarbij we je valkuilen in beeld brengen zodat we kunnen waken dat je niet in oud gedrag terug valt en wat je zelf kunt doen wanneer je een terug val hebt zodat je niet je gewenste resultaat kan behouden zonder mijn hulp.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak om samen aan de slag te gaan

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen