Tielman Psychologenpraktijk

Psycholoog Amsterdam-West en Online

bg

Online therapie

Mocht je er de voorkeur aan geven kun je bij mij ook online terecht. Dit geldt voor zowel de individuele therapie gesprekken als voor sessies relatietherapie. Ook is het mogelijk om het fysiek afspreken in mijn praktijk te combineren met online therapie, bijvoorbeeld wanneer je niet voor iedere sessie in de gelegenheid bent om langs te komen. Zo zijn we altijd in de gelegenheid om het traject voort te zetten!

Hoe gaat het in z'n werk?

Ik werk met een beveiligd netwerk, waarvoor je van te voren een link ontvangt, zodat we elkaar rechtstreeks kunnen spreken. Je hoeft hiervoor zelf niets te installeren, het is enkel van belang dat je over een apparaat of randapparatuur beschikt waarmee we met elkaar kunnen beeldbellen.

Werkt online therapie net zo goed als face-to-face sessies?

Een fundament voor therapie en tevens een belangrijke voorwaarde voor het succes ervan is vertrouwen, begrip en open communicatie tussen therapeut en cliënt. Deze essentiële elementen kunnen wij natuurlijk ook digitaal samen creëren en ervaren. Het is niet noodzakelijk om hiervoor in dezelfde fysieke ruimte te zitten.

Onderzoek en praktijkervaring tonen aan dat online therapie net zo doeltreffend is als traditionele face-to-face sessies. Het gemak van virtuele ontmoetingen biedt jou als cliënt flexibiliteit in tijd en locatie, waardoor therapie toegankelijk wordt voor een breder publiek. Videogesprekken stellen cliënten in staat om comfortabel vanuit hun eigen omgeving aan zichzelf te werken, waardoor de therapie toegankelijk wordt voor degenen die anders mogelijk moeilijkheden zouden ondervinden om mijn praktijklocatie te bereiken.

Online of toch in de praktijk?

Het is belangrijk te erkennen dat iedereen uniek is, en de keuze tussen online therapie en face-to-face sessies is dus persoonlijk. Het doel blijft echter consistent: het bieden van effectieve, ondersteunende therapie die aansluit bij de behoeften en voorkeuren van elke individuele cliënt.

Interesse om met online therapie te beginnen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken en om een eerste afspraak in te plannen.

Psycholoog Sonja Tielman in Amsterdam West en in Amstelveen

Sonja Tielman

  • Ervaren psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook buiten kantooruren
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen