Tielman Psychologenpraktijk

Psycholoog Amsterdam-West en Online

bg

Psycholoog Sonja Tielman - Even voorstellen

psycholoog Amsterdam Sonja Tielman

Mijn naam is Sonja, ben 54 jaar en werk als ervaren psycholoog NIP, relatietherapeut en coach in mijn zelfstandige praktijk in Amsterdam. Ik heb passie voor mijn werk, ieder mens heeft een ander verhaal en die diversiteit maakt dat mijn werk boeiend blijft.

Na mijn universitaire studie Klinische Psychologie heb ik een RINO opleiding Psychotherapie gevolgd in Gedragstherapie en Systeemtherapie. In deze opleiding ga je als aankomend therapeut zelf ook in therapie. Dat betekent dat ik ook heb ervaren hoe het is om op de stoel van de client te zitten. En wat therapie voor je kan betekenen. Dit heb ik als een enorme meerwaarde ervaren voor mijn werk als psycholoog.

Mensen omschrijven mij als toegankelijk, warm, open minded en met wat humor op zijn tijd. Ik vind niet gauw iets raar of vreemd. Ik heb veel gereisd en een paar jaar in Zuid-Amerika gewoond. Dat heeft zeker bijgedragen aan een open blik om verschillen te kunnen zien en te waarderen. In ben daarnaast moeder van 2 dochters van 15 en 22. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur te vinden, en daarnaast houd ik erg van klussen in en rondom het huis.

De verbinding herstellen

Mijn ervaring is dat veel klachten ontstaan doordat ergens de verbinding met jezelf of met de ander, je omgeving is verdwenen, waardoor je vastloopt. Door dat lijntje weer op te pakken, te kijken wat je nodig hebt en daar concrete stappen in te zetten, helpt vaak om de situatie weer zo te krijgen, dat je weer zelf verder kan.

Focus op jou, niet op randzaken

Ik heb bewust gekozen om alleen nog te werken in de onvergoede zorg. Het betekent dat mijn tijd daadwerkelijk gaat zitten in jouw behandeling en het creëren van een passende aanpak in onze sessies, en niet in onnodige administratie of moeten werken volgens vooraf bepaalde protocollen. Bovendien kan je daardoor snel bij mij terecht. Het is namelijk bewezen dat tijdens het wachten op zorg, de klachten doorgaans toenemen.

Je kunt van mij een vlotte reactie verwachten (binnen 24 uur) en mijn manier van werken laat zich ook kenmerken door een vlotte, transparante en praktische stijl. Kort als het kan, en lang als het moet.

Wees welkom

Als je graag samen met mij aan de slag gaat in Amsterdam of online, dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn en ben doorgaans in staat om op korte termijn een intake in te plannen.

- Sonja

Overzicht van opleidingen

  • 1995 - Doctorandus in de Klinische Psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
  • 1995 - Registratie Psycholoog NIP, lid van Nederlands Instituut voor Psychologen
  • 1999 - RINO postdoctorale opleiding tot Psychotherapeut, Gedragstherapie en Systeemtherapie
  • 2011-2019 - Diverse studie/training gevolgd op onderwerpen ACT, Schematherapie, Autisme en EFT

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen