Psycholoog Amsterdam West

Praktijk van Susan Dechering
bg

Wat kenmerkt mijn aanpak?

Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie tussen wetenschappelijke psychologische methoden, spirituele wijsheden uit het Oosten en energetisch werk. Kenmerkend voor mij is dat er in de sessies ruimte is voor zowel negativiteit als een lichte noot en humor.

Ruimte voor gevoel

Ik nodig je uit om negatieve onderwerpen en moeilijke gevoelens bespreekbaar te maken door mijn open en empathische houding. Tevens werk ik graag intuïtief waarbij er veel ruimte is voor gevoel. Ik help je om meer met je gevoelens in contact te komen en uit je hoofd kan komen.

Ook zal ik je al direct tijdens de sessie confronteren met je eigen gedrag. Waarom zeg je dit? Ben je je ervan bewust dat je dit doet? Mijn ervaring is dat je daar heel positief op zal reageren: je komt namelijk al vroeg tot een nieuw inzicht en dat is goed voor het verloop van de coaching.

Positieve insteek

In mijn sessies mag er ook gewoon gelachen worden en is er ruimte voor een vrolijke noot. Naar mijn idee groeit alles wat je aandacht geeft. Ik richt mij daarom samen met jou liever op de oplossing in plaats van alle problemen! Kenmerkend voor mijn werkwijze is de oplossingsgerichte benadering vanuit de positieve psychologie en Appreciative Inquiry.

Kort gezegd komt het erop neer dat ik het belangrijk vind om in te zoomen op de dingen die jij goed kan en wel voor je werken. Waar zit jouw kracht? Waar kun je dankbaar om zijn? Door daar op te focussen help ik je moed te houden om oude patronen te veranderen.

Overzicht

Ik kan goed de rode lijn vast houden om samen je wens voor ogen te blijven houden. Dit doe ik onder andere door orde en overzicht te scheppen met behulp van visuals en metaforen. Aangezien ik zelf visueel ben ingesteld teken ik veel terwijl ik uitleg. Mijn ervaring is dat clienten dit ook prettig vinden aangezien het beeldend maken helpt om complexe stof beter te begrijpen. Je kunt hiervan foto’s maken. Op deze manier kan je alles wat we hebben besproken in de sessie thuis in alle rust nog een keer voor jezelf doornemen.

Psycholoog Dechering in Amsterdam West

Susan Dechering

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen